Saippua-alusta on osa sisustusta ja pitää saippuan kuivana

Palasaippuan käyttäminen vaatii jonkinlaisen alustan, sillä lavuaarin reunalla kököttävä limainen saippua on harvoin kaunis näky. Sen sijaan oman näköinen saippua-alusta on kylpyhuoneen kaunis yksityiskohta ja pitää saippuan hyvässä kunnossa ja kuivana.

 

Saippua-alustan valintaan vaikuttaa luultavasti eniten se, että se sopii omaan kylpyhuoneeseen! Kylpyhuone on usein kodin pienin huone, joissa jokainen yksityiskohta on näkyvillä. Siksi pienet yksityiskohdat kannattaa valita niin, että ne sopivat toisiinsa, jolloin tila on kokonaisuutena kauniimpi eikä vaikuta sekavalta. Saippua-alusta on käsipyyhkeiden, pyyhekoukkujen ja wc-paperitelineen lisäksi tällainen yksityiskohta, ja kun olet ostamassa uutta saippua-alustaa, osta sellainen joka sopii kylpyhuoneesi tyyliin.

Materiaali ja muoto
Saippua-alustoja valmistetaan erilaisista materiaaleista kuten keramiikasta, puusta, kivestä, teräksestä ja lasista. Materiaalilla ei käytön kannalta ole suurta merkitystä kunhan materiaali kestää kosteutta. Toisinaan käsittelemätön puinen saippua-alusta saattaa kosteuden vuoksi tummua epätasaisesti ja tulla ajan myötä epäsiistiksi. Saippua-alustoissa muoto on tärkeämpi asia kuin materiaali. Palasaippua vettyy käytössä ja sen on syytä antaa kuivua käyttökertojen välissä. Mikäli saippua-alustan muoto ei edesauta saippuan kuivumista, ei saippua luultavasti ehdi kuivua. Kun tämä toistuu uudelleen ja uudelleen, saippua pehmenee ja sitä on ikävä käyttää. Lisäksi kaiken aikaa kostea saippua on oivallinen kasvualusta bakteereille. 


Millainen on hyvä saippua-alusta?
Kuiva saippua ei kerää bakteereita ja on pitkäikäinen ilo käyttäjälle. Hyvä saippua-alusta on muotoiltu niin, että saippua kuivuu käyttökertojen välissä. Sen pohjassa voi olla kuoppa jolloin saippuan ja alustan väliin jää tyhjää tilaa jonne vesi kertyy. Edelleen parempi ratkaisu on rei’itetty pohja, jolloin kuoppaa kertynyt vesi valuu edelleen pois saippua-astiasta, mikä edistää kuivumista entisestään. Myös kaikenlaiset ritilämallit ovat hyviä!

PS. Suolasaippuat kuivuvat nopeasti tai oikeastaan pysyvät aina miltein kuivina. Tämä johtuu saippuassa olevasta suolasta, joka sitoo kosteutta itseensä eli pitää saippuan kuivana. Suolasaippua on varma valinta :)

* * * 

Tutustu saippua-alustoihimme ja suosituimpaan suolasaippuaamme Saaristoon.

* * *

Doft on serkusten Sonjan ja Veronikan helsinkiläinen saippua- ja kosmetiikkayritys. Valmistamme kosmetiikkaa parhaista raaka-aineista ja käytämme tuoksuihin vain eteerisiä öljyjä. Pakkaamme saippuamme paperiin, jotta maailmassa olisi vähemmän muovia.

Doft on meille yhteisöllisyyttä, kauneuden vaalimista, paikallisuutta ja itsenäisyyttä tehdä asiat omalla tavalla. Järjestämme työpajoja, sillä kosmetiikkaa voi valmistaa kuka tahansa itse, ja yhdessä tekeminen on hauskaa!  

Saippua, palasaippua, saippuan valmistaminen, kosmetiikan valmistaminen, saippuoituminen, kylmämenetelmä, kylmäprosessi, kuumaprosessi, kuumamenetelmä, kosmetiikka, artesaanikosmetiikka, käsityönä tehtyä saippuaa, työpaja, kosmetiikkatyöpaja, saippuatyöpaja, saippua-alusta, saippua-astia, polttariohjelmaa, päättäjäislahja, muoviton.